top of page

Blog

Detoxifierea și Regenerarea

Invațā să îți tratezi corpul ca pe un Templu!


Pentru că sunt frecvent întrebată, voi relua discuțiile despre detoxifierea organismului, pe care le voi expune pe larg aici.


Detoxifierea nu este un tratament ci este un proces prin care, cu anumite procedee naturale, ajutăm organismul să elimine cauza ascunsă care a generat o boală sau a dezechilibrat buna funcționare o organismului.Este un proces care începe cu fiecare aliment pe care îl bagi în corpul tău zilnic și sub nici o formă nu trebuie aplicată după ureche sau pe bază de produse ”minune” recomandate de agenți de vânzări al căror scop precis este comisionul oferit de către compania de network marketing.

Detoxifierea alcalinizează, revitalizează şi regenerează organismul inclusiv la nivel celular. Prin intermediul ei, organismul se curăță de reziduri, elimină deşeurile acumulate, depozite sedimentate de grăsime, depozite de toxine, substanțe chimice, mucozități şi inclusiv paraziți nocivi.


De ce ar trebui să apelăm la un astfel de proces?


Prin alimentația zilnică adoptată în ultimii ani de foarte mulți oameni și printr-o aglomerare zilnică cu alimente improprii sănătății, organismul este supraîncărcat de substanțe chimice (aditivi alimentari, pesticide, insecticide, coloranți artificiali, conservanți), care mai de care mai periculoase pentru organele noastre responsabile cu metabolizarea acestor substanțe, şi nu mai pot fi eliminate din corp în mod natural.


Oamenii nu mai țin post, nu mai fac mişcare, s-au îndepărtat mult de la legile naturii care ne guvernează viața.


O altă greşeală colosală pe care o fac oamenii moderni în ultimii ani, este suplimentarea alimentației cu "vitamine" sintetice.


Suplimentarea valorii nutritive a organismului prin consumul de suplimente chimice artificiale, nu va face decât să dezechilibreze şi mai tare reacțiile chimice care se produc în organism, și să afecteze grav procesul natural de metabolizare. De aceea, este recomandat din ce în ce mai des acest procedeu de detoxifiere (atent controlat), care poate să difere de la caz la caz. Detoxifierea este cheia de aur. Ea aduce o stare de bine, energie, vitalitate și sănătate.

O detoxifiere corectă se face atent monitorizată de un specialist, și nu trebuie să conțină nicio substanță sintetică. Totul se rezumă la alimente vii, în stare naturală (crude sau ușor gătite , după caz ), corect combinate și aplicate.


Fiți sinceri cu voi şi cu corpul vostru. Aveţi grijă de sănătatea voastră şi învățați să preveniți boala.


Un program de regenerare trebuie să fie 100% personalizat , iar tot procesul să fie monitorizat de către un specialist pentru că un astfel de program vizează in special un pas spre sānătate şi spre evoluţia ta.


Este foarte important să faci schimbări zilnice (chiar si 1%) dacă vrei să ai rezultate.

Indiferent de obiceiurile pe care le ai , rezultatele se vor vedea în timp. De tine depinde dacă ai obiceiuri bune sau mai putin bune. Rezultatele vor fi doar ale tale. De tine depinde daca vei avea rezultate bune sau vei regreta timpul care a trecut.


Când ar trebui să urmezi un astfel de proces?


Cu toții știm că mediul urban în care locuim este din ce în ce mai poluat, iar mâncarea din unele supermarket-uri, din ce în ce mai aditivată și plină de chimicale. Tocmai de aceea, ar trebui să conștientizăm că sănătatea noastră stă doar în mâinile noastre și să facem schimbări pe termen lung. Începând cu alimentația, mișcarea în aer liber, odihnă corespunzătoare și relațiile cu cei din jur. Toate astea contribuie la sănătatea noastră pe termen lung.

Este primordial să dăm organismului un repaus măcar de 2 ori pe an, timp în care să ne hrănim sănătos, să ne odihnim mai mult și să facem mișcare în aer liber chiar dacă ne simțim bine și nu avem niciun disconfort.


Care sunt cele mai comune simptome și afecțiuni prin care organismul ne anunță că are nevoie de o pauză și pe care le simțim într-un mod natural fără a face analize complicate?


- Oboseala cronică (care persistă chiar dacă dormim 8 ore) - Durerile de cap (apar des când suntem deshidratați sau nu ne-am hrănit corespunzător) - Constipația - Balonarea (chiar și atunci când mâncăm alimente aparent sănătoase) - Pielea uscată sau prea încărcată de sebum - Transpirațiile excesive - Acneea - Căderea intensă a părului - Exfolierea unghiilor - Crampele musculare și abdominale - Insomnie - Surplusul de greutate - Obezitate (un ficat încărcat de toxine și colesterol, nu va putea metaboliza corespunzător nici cele mai sănătoase alimente, așa că înainte să te decizi să schimbi stilul alimentar, asigură-te că ficatul tău funcționează corect) - Sistem imunitar slăbit etc.


Dacă și tu te confrunți cu unul sau mai multe simptome enumerate mai sus, ar trebui să ai mai multă grijă de tine și chiar să te gândești serios la un program personalizat de detoxifiere prin care să-ți ajuți corpul să elimine surplusul de toxine acumulate și să îi refaci funcțiile metabolice.


Un astfel de program conceput special pentru nevoile tale și monitorizat atent de un specialist, îți poate readuce energia pierdută și poate regenera un corp obosit cu un sistem imunitar slăbit.


Orice proiect trebuie gândit pe termen lung dacă vrem să ne păstrăm sănătatea. Și nu în ultimul rand, fii preventiv. Este mai ușor să previi să nu strici ceva decât să repari ce-ai stricat, uneori poate fi ireparabil.


Dacă vrei soluții pentru problemele tale nu ezita să ma contactezi , voi fi mai mult decăt fericită să te ajut!


Inainte să începeți un proces de detoxifiere, asigurati-vă că aveți toate informatiile necesare ca să puteți duce la bun sfârșit un astfel de program.


Cum am spus , acest procest are rol de curățare, regenerare și reechilibrarea funcțiilor metabolice în organism.

Pentru ca un proces de detoxifiere sa aibă rezultate foarte bune trebuie obligatoriu să aveți o anamneza completă pentru a ști exact ce fel de program aveți nevoie și pe ce perioadă de timp.


În baza unui chestionar, se vor stabili niște "priorități" si se va incepe întotdeauna cu o pregătire prealabilă, pentru a nu bulversa organismul și pentru a nu avea reacții secundare grave.

În timpul unui proces de detoxifiere ( în funcție de afecțiuni și nivelul de toxine acumulate) pot apărea efecte secundare ușoare, moderate sau destul de grave, despre care este foarte important să știți cum să le combateți ca să nu intrați în panică și să abandonați tot procesul. Aceste efecte fac parte din proces și le numim ”crize de vindecare” care apar datorită evacuării toxinelor , drept pentru care se impune o pregătire prealabilă . Cu cât organismul este mai bine pregătit, se pot evita efecte secundare grave .


Persoanele cu afecțiuni cronice nu ar trebui să înceapă niciodată un proces de detoxifiere la întâmplare fără să aibă certitudinea că li se potrivește .


Foarte des poate apărea "criza de vindecare" care ne arată că procesul functionează însă nu trebuie să ne speriem. Vom nota toate simptomele si efectele secundare si vom discuta cu specialistul care ne supravegează procesul și ne învață cum să abordăm si să gestionăm această "criză de vindecare" .


Printre cele mai comune efecte secundare care pot aparea sunt:

EFECTE SECUNDARE UȘOARE

- simptome de raceală ,

- febră ( 37,2 - 37,7°C)

- mucozități în urină și în scaun

- erupții cutanate

- emoții manifestate prin plâns, furie sau chiar si râs excesiv

- tuse, cu sau fără expectorații

- expectorații de mucus transparent sau galben provenite din nas sau gât ( plămâni, bronhii, etc)


EFECTE SECUNDARE MODERATE

- expectorații abundente de secreții verzi sau brune provenind din nas și/sau gât ( plămâni, bronhii, etc )

- eliminare masivă de urină inchisă la culoare, chiar maro sau portocaliu)

- simptome de oboseală cronică

- simptomele intesificate (de scurta durată) a unor afecțiuni deja prezente despre care știm sau nu ca o avem

- iritații la nivel cutanat

- stări de vomă

- diaree

- amețeli

- stări de depresie sau anxietate


EFECTE SECUNDARE GRAVE

Efecte secundare grave apar doar la persoanele cu toxicitate cronică din naștere sau care suferă de cancer sau alte boli foarte grave și care nu ar trebui sa urmeze un tratament de detoxifiere acasă pentru că pot apărea situații de criză care pot fi ameliorate doar cu tratament de sinteză de scurtă durată.

Pe toata perioada detoxifierii se elimină orice medicament sau tratament alopat luate fără prescpripție medicală (nu se va face asta când persoana are un tratament de criză sau suferă de boli grave), se elimină țigările , cafeaua , alcoolul si toate alimentele care produc aciditate in organism.

În caz de apariție a vreunui efect secundar amintit , în nici un caz nu se oprește brusc procesul și nu se trece la alimentație solidă la întamplare , și nici nu se iau medicamente la întâmplare.


Tratamentele au doar rolul de a calma simptomele și niciun medicament de sinteză nu vindecă, din contră, cronicizează boala.


După orice proces de detoxifiere ,revenirea la o alimentație obișnuită se face gradual, se urmăresc reacțiile organismului și se stabilesc următoarele etape pentru a ajuta organismul să funcționeze corect .


Viața este un proces continuu de consum si eliminare. Într-un fel sau altul trebuie să eliminăm toxinele din organism pentru a evita să ne îmbolnăvim grav.


In final , detoxifierea vă va oferi o stare de sănătate plină de vibrații benefice , vitalitate si energie maximă.


Vă rog să dați un share postării și stați aproape pentru a afla alte noutăți care vă aduc beneficii pe termen lung.


Dacă vrei să începi un proces personalizat nu ezita să ma contactezi pe whatsapp la nr 0044 7459 524 368 sau pe email contact@miunutrition.com.



bottom of page